Kleuter-
Turnen

3-jarigen

Kleuters hebben soms veel energie en wat is er dan beter dan veel bewegen! Door beweging ontwikkelen ze hun grove motoriek, al spelend ontdekken ze hun motorische vaardigheden. Jonge kinderen leren door te spelen, te experimenteren en op ontdekkingstocht te gaan. Uw kleuters leren al spelend zonder het zelf te realiseren. Allerhande toestellen: sportraam, plint, banken, trampoline, ballen, blokjes, ballonnen,..., helpen hen hierbij. De inhoud van de lessen is zeer gevarieerd. Het verbeteren van de motoriek, het sociaal contact, behendigheid en algemene bewegingsvaardigheden zoals klimmen, klauteren, evenwicht, richtingsgevoel, springen... komen ruim aan bod. Wat is er leuker dan vriendjes maken en na het sporten moe maar voldaan naar huis terug te gaan.


KLeuter-
turnen

4&5-jarigen

Kleuters hebben soms veel energie en wat is er dan beter dan veel bewegen! Door beweging ontwikkelen ze hun grove motoriek, al spelend ontdekken ze hun motorische vaardigheden. Jonge kinderen leren door te spelen, te experimenteren en op ontdekkingstocht te gaan. Uw kleuters leren al spelend zonder het zelf te realiseren. Allerhande toestellen: sportraam, plint, banken, trampoline, ballen, blokjes, ballonnen,..., helpen hen hierbij. De inhoud van de lessen is zeer gevarieerd. Het verbeteren van de motoriek, het sociaal contact, behendigheid en algemene bewegingsvaardigheden zoals klimmen, klauteren, evenwicht, richtingsgevoel, springen... komen ruim aan bod. Wat is er leuker dan vriendjes maken en na het sporten moe maar voldaan naar huis terug te gaan.


Recreatie
turnen

Leerjaar 1-3

Elke zaterdagvoormiddag van 9u tot 10u30 staan Janne, Marthe, Esther en Lotte klaar voor alle jongens en meisjes vanaf het eerste leerjaar tot het derde leerjaar. Met een paar toffe spelletjes starten we de les zodat iedereen opgewarmd is voor de oefeningen op de lange mat. In dit eerste deel werken we ook aan leningheid en kracht. Na een korte pauze van tien minuten gaan we verder met het toestelturnen. De trampoline, de balk, de bok, de baren, … komen allemaal aan bod! We leren de basis aan van alle toestellen en zodra die onder de knie is, maken we de oefeningen moeilijker zodat er steeds een uitdaging is voor onze turners/turnsters. De turnles wordt afgesloten met een groepsspel.


Recreatie
Turnen

Leerjaar 4-...

Elke zaterdagvoormiddag van 10u30 tot 12uur staan Janne, Marthe, Esther en Lotte klaar voor alle jongens en meisjes vanaf het vierde leerjaar. Met een paar toffe spelletjes starten we de les zodat iedereen opgewarmd is voor de oefeningen op de lange mat. In dit eerste deel werken we ook aan leningheid en kracht. Na een korte pauze van tien minuten gaan we verder met het toestelturnen. De trampoline, de balk, de bok, de baren, … komen allemaal aan bod! We leren de basis aan van alle toestellen en zodra die onder de knie is, maken we de oefeningen moeilijker zodat er steeds een uitdaging is voor onze turners/turnsters. De turnles wordt afgesloten met een groepsspel. Leerlingen van het middelbaar zijn zeker ook welkom!